ЦИК прекрати преговорите за доставка на недостигащите около 1500 машини за

...
ЦИК прекрати преговорите за доставка на недостигащите около 1500 машини за
Коментари Харесай

ЦИК прекрати преговорите със Сиела Норма за доставката на допълнителни машини

ЦИК приключи договарянията за доставка на недостигащите около 1500 машини за гласоподаване на парламентарните избори на 11 юли, заяви БНРВ. Поръчката включваше трансформация на софтуера на устройства за частичните локални избори в края на този месец и на всички машини за идния предварителен парламентарен избор и логистиката на машините, само че без тази в чужбина.

От компанията " Сиела Норма ", с която се водеха договарянията, са декларирали, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена, по-ниска от 14 млн. лв.. Малко по-рано, преди началото на договарянията, планувани от ЦИК през днешния ден, от фирмата предизвестиха в писмо до медиите, че всяко закъснение на контракта води до риск за осъществяването на поръчката, на каквато и да е цена.

Предстои ЦИК да вземе решение по какъв начин ще обезпечи машинното гласоподаване на идния избор.

По-рано през днешния ден, предизвикани от изказванията, че си извиват ръце, в писмо до медиите от „ Сиела Норма “ оповестиха, че прогнозните планове на компанията за цената на публичната поръчка за доставка на нови 1500 машини и всички услуги, включени в нея от страна на Централната изборна комисия, доста надвишават оферти бюджет от 6,5 милиона лв..

" Скоро ще стигнем до миг, в който на каквато и да е цена „ Сиела Норма “ ще бъде в неспособност да извърши всички действия по поръчката ", показват от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР